Filter 0
Product Filters

Product Filters

533

Loxone Raamcontact bedraad - 200113

15,78 € 15,78 € 15.780000000000001 EUR

Loxone Vensterhandvat Air - 100177

191,16 € 191,16 € 191.16 EUR

Loxone Caller Service 1 Jaar - 100027

79,51 € 79,51 € 79.51 EUR

Loxone Watersensor Air - 100211

86,02 € 86,02 € 86.02 EUR

Loxone Alarmsirene Tree - 100313

284,80 € 284,80 € 284.8 EUR

Loxone Alarmsirene Air - 100312

299,11 € 299,11 € 299.11 EUR

Veiligheid heeft veel gezichten –
het Loxone Smart Home heeft alles onder controle

In een Loxone Smart Home kan je je steeds volledig veilig voelen. Het jaagt inbrekers weg, waakt over de hele familie, beschermt zichzelf tegen dreigend gevaar en behoudt steeds jouw privacy.

In dit deel van onze blogserie over het thema veiligheid ligt de focus op:

Bescherming van bewoners

Bescherming van het gebouw tegen vuur, water, storm

Vuur, water en storm, bij jouw thuis voorspellen deze elementen niet veel goeds. Ze creëren binnen onze vier muren serieuze bronnen van gevaar – zowel voor de bewoners als voor de woning zelf.

Privacybescherming :

Het Loxone Smart Home bewaart jouw gegevens waar ze thuishoren: op jouw Miniserver. Dit is het centrale apparaat, het brein, waarop jouw gegevens opgeslagen en verwerkt worden.

In tegenstelling tot andere systemen (IFTTT, Siri, Alexa) gebeurt er geen verdeling of evaluatie van jouw gegevens in een cloud. Gevoelige gegevens zoals het aantal bewoners, beweging, camerabeelden van intercomsystemen, status van het alarm, enz blijven binnen de eigen vier muren en worden niet naar buiten gebracht.

Neemt ook zonder internetverbinding handelingen over

Probeer het uit!
Jouw Loxone Smart Home werkt indien gewenst ook zonder internetverbinding. De enige vereiste is dat jouw Miniserver gebruikt wordt op het lokale netwerk. Functies zoals toegang vanop afstand, e-mailverzending, online weergegevens en push notifications zijn niet beschikbaar bij een falende internetverbinding. Je kan nog steeds zonder beperking genieten van alle andere voordelen op het gebied van comfort, veiligheid en energie-efficiëntie.

Alarm

Alarmen zijn belangrijk voor de meest uiteenlopende situaties. Soms om onze bezittingen te beschermen, maar meestal om ons, de bewoners, te beschermen.

Alarmsystemen om de bewoners te beschermen, bestaan in twee grote vormen.

De eerste is het brandalarm. Het is verschrikkelijk dat er elk jaar vele mensen sterven omdat ze in hun slaap stikken door rookgassen. Een dergelijke installatie helpt natuurlijk ook voor de bezittingen, maar is daar niet voor ontworpen. Een brand kan oneindig veel oorzaken hebben. Ondanks alle beveiliging, gebeuren er nog steeds te veel ongelukken die vaak vermeden konden worden. Hoewel rookmelders in veel landen reeds verplicht zijn, wordt dit voorschrift vaak nog steeds niet opgevolgd.

Jammer genoeg wordt niet gecontroleerd of rookmelders ook effectief geïnstalleerd zijn. Voorzie dus zeker rookmelders. Ze werken autonoom en met een interface naar het Smart Home kan het alarm beter worden gemeld via verlichting, zonnewering en multimedia. Sterven door rookgassen is verleden tijd.


Ook een inbraakalarm wordt steeds belangrijker. Wanneer men afwezig is, worden de bezittingen beschermd en worden inbrekers weggejaagd. Wanneer men aanwezig is, is de bescherming van de bewoners de belangrijkste eigenschap. De Loxone-alarmfuncties worden normaal gesproken zo ingesteld dat een inbreker wordt verdreven. De volledige woning wordt ondergedompeld in een knipperend alarmlicht. De zonnewering gaat omhoog om zoveel mogelijk beroering te veroorzaken en de bewoners worden verwittigd. Indien gewenst, worden vooraf bepaalde mensen opgeroepen. Hoewel inbraakstatistieken een daling aangeven, is de nood aan veiligheid nog steeds zeer groot en gerechtvaardigd.

In het Real Smart Home zijn voldoende sensoren aanwezig om de alarminstallatie nagenoeg gratis te realiseren.