Product Filters
114

Denk je aan het bekendste stopcontactmerk van België? Dan doet de naam Niko vast een belletje rinkelen. Dit merk is namelijk 100% Belgisch en staat al jarenlang garant voor de beste kwaliteit. Het uitgebreide kleurengamma en verschillende uitvoeringen zorgen er bovendien voor dat je je stopcontact volledig kunt afstemmen op jouw interieur. Zowel professionals als thuisklussers kiezen om die reden vaak voor een Niko stopcontact. Ontdek hieronder het ruime assortiment Niko stopcontacten bij Zelektro.

Een Niko stopcontact voor iedere situatie

Elk project vraagt om een ander type stopcontact. Dankzij de moderne uitstraling, lange levensduur en diverse toepassingen zit je met een stopcontact Niko goed voor elk type project - van nieuwbouw tot renovatie. Zo heb je de keuze uit verschillende standaard Niko stopcontacten met inbouwdiepte 28,5mm. Deze stopcontacten zijn geaard en verkrijgbaar met zowel schroefklemmen als steekklemmen. Daarnaast heb je ook nog de optie om te kiezen voor een ondiep stopcontact, met inbouwdiepte 21mm/24mm.  


Niko stopcontact met of zonder aarding?

In België ben je, in principe, verplicht om te werken met een stopcontact met penaarding. Bij nieuwbouw kies je dus altijd voor een Niko stopcontact met aarding. Gaat het om een oude elektrische installatie van voor 1981 waarbij er geen nieuwe bekabeling kan worden bijgetrokken? Dan kan je, in sommige gevallen, kiezen voor een Niko stopcontact zonder aarding. Let er hierbij op dat het gaat om een klasse II-toestel en dat het stopcontact niet in de keuken of badkamer wordt geplaatst.

Opbouw stopcontact Niko of inbouw stopcontact Niko?

In een nieuwbouwproject gaat je voorkeur uit naar de elegantie, functionaliteit en design van een inbouw stopcontact. Heb je echter niet de nodige ruimte om het stopcontact in de muur weg te werken? Dan kan je kiezen voor een opbouw stopcontact Niko dat volledig op de muur geplaatst wordt. Opbouw stopcontacten zijn dan ook een praktische oplossing voor het toevoegen van extra stopcontacten in huis. Buitenshuis en in vochtige ruimtes kan je dan weer gebruik maken van Niko Hydro, een heel gamma waterdichte schakelaars, stopcontacten en data-aansluitingen.

Niko Home Control stopcontact

​​Met de geconnecteerde stopcontacten van Niko kan je routines en sferen creëren in je Niko Home Control. Zo kan je gemakkelijk apparaten aan- en uitschakelen. Dit is niet alleen handig voor je gebruiksgemak, maar het helpt je ook om sluimerverbruik tegen te gaan. Standaardstopcontacten kan je gemakkelijk 1-op-1 vervangen door een geconnecteerd slim Niko stopcontact.

USB-stopcontact Niko

Naast de standaard Niko stopcontacten vind je bij Zelektro ook een uitgebreid assortiment Niko data- en multimedia stopcontacten, waaronder Niko USB-stopcontacten. Met de dubbel USB-C en USB-A/USB stopcontacten kan je 2 apparaten gelijktijdig opladen via een USB-aansluiting. Dankzij Dynamic device recognition laadt het USB-stopcontact je apparaten bovendien op de snelst mogelijke manier op.

Ontdek de verschillende Niko stopcontact kleuren

Het is natuurlijk belangrijk dat een stopcontact doet wat het moet. Naast veiligheid is het ook belangrijk dat het stopcontact gemakkelijk geplaatst kan worden. Toch wil het oog ook wat. Alle Niko stopcontacten zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo vind je gegarandeerd een Niko stopcontact dat past bij jouw stijl. 

Wil je graag een neutrale afwerking? Kies dan bijvoorbeeld voor een Niko stopcontact wit. Je hebt hierbij de keuze uit diverse wittinten - van helderwit tot lichte crèmekleur. Heb je daarentegen een industriële of moderne woning met donkere accenten? Overweeg dan een Niko stopcontact zwart of antraciet. Werk je stopcontact bovendien netjes af met een Niko stopcontact afdekplaat in dezelfde, of net een andere, kleur. Zo stel jij je stopcontacten makkelijk af op de rest van je interieur, voor het mooiste eindresultaat.

Niko stopcontact kopen bij Zelektro

Het is niet voor niets dat de stopcontacten van Niko tot de meest gekozen stopcontacten van België behoren. De kwaliteit van Niko stopcontacten is namelijk niet gemakkelijk te evenaren. Zo rond je iedere klus af met hoogwaardige materialen, die er zelfs na jaren nog mooi uitzien.

Zelektro heeft een ruim assortiment Niko schakelmateriaal, geschikt voor de meest uiteenlopende situaties. Welke kleur, vorm of toepassing je ook nodig hebt, bij Zelektro bestel je in een mum van tijd wat je nodig hebt. In ons ruime assortiment vind je ongetwijfeld het juiste Niko stopcontact voor jouw volgende klus.