Filter 0
Product Filters

Product Filters

8535

Magnum Heating 12m² Elektrische vloerverwarmingsmat set 1500W

1.009,29 € 1.009,29 € 1009.2900000000001 EUR

Vloerverwarming van Zelektro voor natuurlijke warmte en elektrisch gemak

Wil je in huis of op kantoor vloerverwarming leggen? Zelektro is jouw ideale partner in je zoektocht naar geschikte verwarming. Elektrische vloerverwarming is eenvoudig te installeren en geschikt voor allerlei soorten ruimtes. De stralingswarmte afkomstig van elektrische leidingen zorgt voor een comfortabele warmte in de volledige ruimte. Ga daarom in onze webshop op zoek naar geschikte vloerverwarming en profiteer direct van onze aantrekkelijke prijzen.

Hoe werkt vloerverwarming? 

In het algemeen werkt vloerverwarming via buizen onder de vloer waar verwarmd water of elektriciteit doorheen stroomt. Hoe warmer de buizen, hoe aangenamer de ruimte die je verwarmt. Dankzij de warmtestralingen is het bijna overal even warm. De temperatuur pas je bovendien gemakkelijk aan met behulp van een thermostaat.

Op deze pagina vindt u onze elektrische vloerverwarming. Deze is gemakkelijk te installeren en heeft vaak een lager verbruik dan vloerverwarming op een watergedragen systeem, voornamelijk in kleinere ruimtes. Bovendien is de opwarmtijd van uw vloer aanzienlijk korter. Het is echter niet mogelijk om elektrische vloerverwarming te gebruiken voor het koelen van je woning - dit kan alleen met een vloerverwarming die werkt op water, door koud water door de verwarmingsbuizen te laten lopen.

Wanneer kies je voor vloerverwarming?

Twijfel je nog tussen vloerverwarming of radiatoren? Over het algemeen geldt dat vloerverwarming zo'n tien tot twintig procent energiezuiniger is dan radiatoren. Je verbruikt minder gas, want het vloerverwarmingssysteem van de ketel verwarmt het water tot slechts maximaal 35 à 40 graden, terwijl dit bij radiatoren vaak negentig graden is. Kies je voor volledig elektrische vloerverwarming, dan heb je geen cv-ketel meer nodig om je huis comfortabel te verwarmen. Elektrische vloerverwarming is dan ook een interessante optie wanneer je niet beschikt over een cv-ketel, maar wel over een warmtepomp en zonnepanelen. Verder is dit verwarmingssysteem beter voor het milieu en gunstig voor je portemonnee.

Verschillende soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. De keuze hangt af van de specifieke situatie en de gewenste aspecten zoals comfort, ondergrond en prijs. Bij Zelektro koop je je vloerverwarming in de vorm van matten snel en eenvoudig online. We geven je hieronder nog graag een volledig overzicht van de diverse soorten vloerverwarming:

 • Kant-en-klare matten: dit mattensysteem is eenvoudig te installeren en relatief goedkoop;
 • Verwarmingsfolie: deze verwarmingsvorm is vooral geschikt voor een houten vloer, parketvloer of laminaat;
 • Verwarmingskabels: dit systeem bestaat uit één of meerdere elektrische kabels die worden geplaatst in een luspatroon.

Voordelen elektrische vloerverwarming met matten 

Magnum vloerverwarming met een mattensysteem levert je aantrekkelijke voordelen op. Zelektro somt alle pluspunten van elektrische vloerverwarming met matten voor je op:

 • Het mattensysteem is eenvoudig te installeren, want alle matten zijn gemakkelijk met elkaar te verbinden;
 • Een mattensysteem kenmerkt zich door lage installatiekosten;
 • Elektrische vloerverwarming met matten is geschikt als hoofd- en bijverwarming;
 • Een mattensysteem van Magnus zorgt voor een snelle opwarming van de desbetreffende ruimte.

Ben jij overtuigd van Magnus vloerverwarming? Bekijk het aanbod bij Zelektro en laat je adviseren door een van onze experts.

Opbouw vloerverwarming met matten

Het mattensysteem bestaat uit elektrische kabels die op een glasvezelmat van ongeveer vier millimeter dik zijn bevestigd. Dankzij de geringe dikte zijn de matten eenvoudig aan te brengen op een bestaande afwerkvloer. Voor een nette afwerking zijn vloertegels direct bovenop de matten aan te brengen met tegellijm.

Waar pas je deze vorm van elektrische vloerverwarming toe?

Elektrische vloerverwarming met een mattensysteem is geschikt voor zowel nieuwbouwwoningen als renovatie in bestaande woningen. Dit verwarmingssysteem wordt voornamelijk gebruikt in woon- en slaapkamers, maar je komt het ook tegen in keukens, badkamers en toiletten. Bovendien is Magnum vloerverwarming ook aan te brengen in kantoren. Dit maakt het verwarmingssysteem aantrekkelijk voor zowel particulieren als bedrijven.

Zelf vloerverwarming leggen: hoe doe je dat? 

Ga je je vloerverwarming zelf leggen? Gebruik dan onderstaand stappenplan van Zelektro:

 • Bereken hoeveel verwarmingsmatten je nodig hebt;
 • Bepaal de locatie van de thermostaat en sensor;
 • Egaliseer de ondergrond en maak alles goed schoon en stofvrij;
 • Plaats de thermostaat en sensor;
 • Verbind de vloerverwarmingsmatten parallel met elkaar en houd tien centimeter afstand aan ten opzichte van de muren;
 • Verbind de matten en thermostaat met het elektriciteitsnet.

Meer hulp nodig bij verwarming met vloermatten installeren? Win advies in bij een van onze specialisten.

Magnum elektrische vloerverwarming kopen bij Zelektro

Wil je vloerverwarming kopen bij Zelektro? Bestel vloerverwarming eenvoudig online in onze webshop. Uiteraard verkopen we ook andere verwarmingssystemen. Zo kun je bij ons terecht voor warmtepompen, radiatoren en warmtepompboilers. Ontdek ons aanbod en bestel de gewenste verwarmingssoort eenvoudig bij Zelektro. 

Is een artikel op voorraad en bestel je vóór 12:00 uur, dan ontvang je je aankoop de volgende werkdag al in huis. We verzenden gratis bij een bestelling vanaf € 50,00. Bovendien profiteer je bij ons altijd van een goede service, wat je ook koopt en wat je hulpvraag ook is. Zien we je snel in onze webshop?