Wij blijven open tijdens de zomervakantie!

Je hoeft geen 

expert te zijn


Of het nu een grondige verbouwing of een nieuwbouw betreft, de hedendaagse woning bevat steeds meer technieken die expertise en technische kennis vragen. Toch hoef je bij Zelektro helemaal geen expert te zijn. Met onze ondersteuning op maat, breng je je project tot een goed einde én bespaar je door zelf de handen uit de mouwen te steken. Win-win.


Maak een afspraak Ontdek ons aanbod

Wat maakt ons uniek?

Projectadvies

Advies en informatie 100 % afgestemd op je projecten. En dat voor een waaier aan technieken.

 • Smart Home systemen
 • Klassieke elektrische installaties
 • Verdeelkasten op maat
 • Heating, Ventilation, Air Conditioning


Productadvies

Op zoek naar producten of merken die naadloos aansluiten bij je project? Zelektro vertelt je alles wat je moet weten over de verschillende producten en hun toepassingen.

 • Loxone Smart Home
 • Niko Home Control
 • DigitalSTROM Retrofit Smarthome
 • Ubbink
 • Duco
 • HVAC Connectiviteit
 • Toebehoren en accessoires

Projectoplossing

Samen configureren we je Smart Home installaties. Zo staan we garant voor een systeem dat helemaal aan je wensen voldoet.

 • Begeleiding en ondersteuning
 • Legschema's
 • Technische schema's & documentatie
 • Handleidingen
 • Programmatie & configuratie
 • Keuringen
 • Plaatsing
 • Opbouw domoticakast

Comfortabel wonen? Zeker weten!


Een slimme woning die je gewoontes kent en ingenieus omspringt met je energiegebruik en klimaatbeheersing, daarmee bespaar je sowieso op je energiefactuur. Samen werken we je conceptidee uit tot een project met Smart Home installaties op maat.
 

Maak een afspraak

Onze producten

Loxone smart home

Loxone Smart Home


Een woning die met je mee leeft, je gewoontes kent en slim omgaat met je energiegebruik en klimaatbeheersing, dat is een Loxone Smart Home. In dit systeem werken alle componenten samen. Dé totaaloplossing die zonwering, verlichting, verwarming en meer in harmonie brengt en ze rechtstreeks met elkaar laat praten. Zo past je Smart Home zich non-stop aan je behoeften aan en zijn er tal van toepassingsgebieden mogelijk. Een woning automatiseren was nog nooit zo eenvoudig.

Niko home control

Niko Home Control


De ultieme huisoptimalisering, dat is je verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering en nog veel meer bedienen vanop 1 centrale plek en dat met een touchscreen, zoals je tablet of smartphone. Niko Home Control is het neusje van de zalm: 

 • Centrale bediening via een app eender waar ter wereld
 • Veiliger wonen dankzij toegangscontrole
 • Opvolging van energieverbruik
 • Automatische sturing van verlichting via aanwezigheidsmelders
 • Meer comfort dankzij automatische verwarming & ventilatie
 • Met 1 toets alle lichten & stopcontacten in- & uitschakelen

digitalSTROM - Retrofit All-in-One Solution


Elk aspect van je huis automatiseren en bewaken – mission impossible? Niet met de Retrofit All-in-One Solution. Je bespaart tijd en energie door comfortfuncties, beveiliging en centrale sturingen te implementeren. En je behoudt altijd de controle over je huis, waar je ook bent.

Wat je zoal kan automatiseren? Denk aan: 

 • Verlichting
 • Zonwering
 • Verwarming & klimaat
 • Beveiligingsfuncties
 • Energieproductie & -verbruik

De digitalSTROM Smart Home oplossing installeer je moeiteloos zonder extra bekabeling en bouwkundige maatregelen. Uiterst geschikt dus voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Bovendien is het systeem bijzonder modulair, waardoor je het op elk gewenst moment kan uitbreiden. En het genereert geen extra radiogolven, omdat de connectiviteit wordt bereikt via de bestaande elektrische bedrading. Ongetwijfeld de beste oplossing in het Smart Home domein.


Klassieke installatie


Voor wie geen behoefte heeft aan een Smart Home, is de klassieke installatie de juiste keuze, al dan niet uitgerust met enkele drukknoppen en centrale schakelpunten of dimmers. Betrouwbaar en eenvoudig, maar met minder mogelijkheden. Samen nemen we je conceptidee onder de loep om je project nadien volledig op maat uit te werken. Hoever onze hulp gaat, dat kies je helemaal zelf. Van ondersteuning over kastenbouw- & plaatsing tot configuratie. There are no limits.


Ventilatiesysteem C - Duco


De DucoBox Focus zorgt dankzij de gepatenteerde interne regelkleppen voor een zonale afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht. De afzuigventilator is zowel de motor van het systeem, als de master unit waarop sturingscomponenten kunnen worden aangemeld. Dankzij intelligente metingen op basis van CO2- en/of vocht wordt er enkel geventileerd waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid!

Dankzij de uitbreiding met een intelligent sturingsbord werkt deze versie met een gepatenteerd regelkleppensysteem in de afvoerbox zelf. Bovendien zijn alle akoestische voorzieningen die in de DucoBox Silent geïntegreerd zitten, ook standaard van toepassing van bij de DucoBox Focus.

5 jaar garantie op jouw Duco C ventilatie? Dit is een standaard in onze zelfbouw ondersteuning!

Ventilatiesysteem D - Ubbink


Ubbink staat garant voor innovatieve systeemoplossingen die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Kwalitatief hoogstaande ventilatiesystemen met warmteterugwinning zorgen voor efficiënte ventilatie. De uiterst compacte ventilatie-unit zuigt koude en verse buitenlucht aan (pulsie/toevoer) en wordt door een performante kruiswarmtewisselaar (Holmak) gestuurd waarin de warmte-uitwisseling efficiënt gebeurt. Deze opgewarmde lucht wordt via kanalen door een eerste ventilator (EBM) met constant flow 2.0 EC motoren (Vane-Anemometer) naar de ‘droge’ woonruimten gestuurd. Op hetzelfde ogenblik wordt door de tweede ventilator de vervuilde lucht, komende van de ‘natte’ ruimten in tegenstroom (extractie/afvoer) doorheen de warmtewisselaar aangezogen. Kortom, laat u omringen door verse lucht in huis en ervaar meer comfort.

Door de ervaring en de uitstekende relatie met Ubbink kan Zelektro tot 5 jaar garantie aanbieden op de Ubbink Vigor toestellen

Veelgestelde vragen

Voor de meeste technieken is een minimum aan handigheid al voldoende om zelf aan de slag te gaan. Kan je bijvoorbeeld een slijp- en boormachine hanteren en kan je wel overweg met handgereedschap, dan kom je al een heel eind. Onze meerwaarde? We bieden je technische ondersteuning en tips om als een ware vakman je kabels, leidingen en toebehoren te plaatsen.

Het hart van je Smart Home zit natuurlijk in je elektrische installatie. Dat betekent dat de bekabelingstopologie anders in elkaar zit dan bij een klassieke methode. Bovendien komen er meer verbindingen samen in de verdeelkast en zitten de sensoren en knoppen gekoppeld op een busbekabeling. Ingewikkeld, zeg je? Nee hoor, in de praktijk is de elektrische installatie van een Smart Home niet moeilijker dan een klassiek systeem met impulsrelais bijvoorbeeld.

Hoeveel je exact bespaart op je budget is geen exacte wetenschap. Maar de uren die je zelf investeert zijn natuurlijk uren die je niet aan een vakman hoeft uit te geven. Bovendien bepaal je zelf wanneer je start met de plaatsing. Je bent dus minder onderhevig aan planningen van aannemers, waardoor je de looptijd van je project verkort. Tegelijkertijd koop je bij Zelektro je materialen aan ultrascherpe prijzen aan, wat je nog een extra besparing oplevert.

Waarom heb ik een Smart Home nodig?

Beschouw een Smart Home als de evolutie van domotica, een term die vooral staat voor het centraliseren van bedieningen en het automatiseren van eenvoudige functies. Vandaag zijn de mogelijkheden en slimme automatisaties echter veel meer dan dat: in de moderne woningen zijn ze zelfs bijna onmisbaar. Een Smart Home werkt verder wanneer jij andere dingen doet: 

 • Automatische zonwering geleid door de zonnewende & de minimale en maximale binnentemperatuur
 • Toegangscontrole (thuis en vanop een afstand)
 • Energiemanagement uitgaande van behoefte en opwekking
 • Constante regeling van je klimaathuishouding op basis van je leefgewoonten en ingestelde comfortzones
 • ... 

Kortom: slimme comfortoplossingen waarmee je zowel tijd als budget bespaart.


Er zijn verschillende systemen die talrijke Smart Home functies ondersteunen. In veel gevallen is de topologie in grote lijnen gelijk, maar verschillen de systemen onderling in visie, configuratie, bedieningswijze en zoveel meer. Bovendien is de juiste oplossing niet voor elk project hetzelfde. Veel hangt immers af van een aantal factoren: gaat het bijvoorbeeld om een nieuwbouw, totaalrenovatie of wil je net geen bouwkundige werken ondernemen? Het systeem kiezen dat geruisloos aansluit bij je project lijkt dan al snel overweldigend. Daarom ondersteunen we je graag met ons professionele advies en bieden we je de mogelijkheid om in onze showroom een heuse Experience Tour te volgen. Kiezen wordt zo a piece of cake. Wist je trouwens dat we bij Zelektro uiterst bewust enkele gerenommeerde merken selecteerden? Kwestie van onze kennis en ondersteuning uit te puren. Een absolute meerwaarde voor jou en al onze andere klanten.