Zelfbouw zonder zorgen

Zelf je  elektriciteit leggen, je smarthome bouwen of een ventilatiesysteem installeren? 


Zeker doen!

Wie zelf een Smart Home bouwt, kan zot veel geld uitsparen. En maak je geen zorgen: met de juiste materialen en het advies van onze experten heb je het zo voor mekaar.

Want Ztech, da's de Z van...

Een zalige service

Wij luisteren naar jou. 

Zekere technieken

We leveren topproducten.

Zeer goede reviews

Wij gaan altijd voor tevreden klanten.

Zo kunnen we jou helpen

Deskundig projectadvies

Renovatie of nieuwbouw. Geen idee wat je vandaag allemaal binnen huisautomatisering en ventilatie kan. Je krijgt van ons persoonlijk advies dat volledig afgestemd is op jouw project, welke technieken je ook in je woning wil integreren.

 • Smart Home systemen
 • Klassieke elektrische installaties
 • Uw verdeelkast op maat gemaakt
 • Ventilatieondersteuning

De juiste productselectie

Onze adviseurs stellen samen met jou, en op basis van jouw wensen, de juiste oplossingen voor. Op basis van je noden en technieken bepalen we samen met jou de juiste smarthome of ventilatietechnieken. Zo garanderen we je een vlotte installatie.

 • Loxone
 • Niko Home Control
 • DigitalSTROM
 • Duco
 • Ubbink

Zekere projectoplossingen

Hoe begin je eraan? Geen zorgen? Wij zetten je mee op weg. Samen configureren we je Smart Home installatie zodat je systeem straks helemaal aan je wensen voldoet. Jij kan wel kiezen welke ondersteuning u wenst. Wij voorzien voor jou en enkel op jouw aanvraag : 

 • Begeleiding en ondersteuning waar u zeker van bent
 • Legschema's op jouw maat gemaakt
 • Alle technische schema's en documenten
 • Handleidingen op maat van uw project
 • Programmatie en configuratie van uw systeem
 • Opbouw en of plaatsing van je domotica zekeringkast

Op zoek naar de juiste oplossing voor jouw project ?  

Wij bieden de beste merken aan in intelligente huisautomatisering als in ventilatie. Bij onze adviseurs ben je altijd zeker. Zij stellen jou, en specifiek op jouw project, de juiste oplossingen voor. 


Met het Loxone Smart Home systeem haal je een totaaloplossing in huis. Je regelt in een handomdraai zonwering, verlichting, verwarming, audio, energieverbruik en meer en stemt alle technieken in je huis naadloos op elkaar af. Zo maak je van je Connected home een echt slim huis dat zich automatisch aan je behoeften aanpast, zonder dat jij één handeling moet doen. Jouw huis denkt voor jou na. Ztech heeft als Platinum Partner van de Benelux alle expertise in huis om het maximum uit je Loxone installatie te halen.

Meer weten   


De ultieme huisoptimalisering voor je comfort, veiligheid en energie-efficiëntie? Dat is Niko Home Control. Je bedient verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, zonwering en zoveel meer vanop 1 centrale plek in de woning – of via de app op je smartphone of tablet van overal ter wereld. Op elk moment de toegang tot je woning controleren en je energieverbruik opvolgen? Met dit systeem doe je het in een vingerknip! En dit op je bestaande infrastructuur of met een compleet nieuwe busbekabeling. aan jou de keuze. 

Meer weten    


Elk aspect van je huis automatiseren en bewaken is met deze All-in-One Solution zo gebeurd. De ideale toepassingen voor renovaties waar je bestaande bekabeling niet wordt gewijzigd, maar je wel een compleet smart home wil opzetten. Het systeem bespaart tijd en energie met de handige comfortfuncties, beveiligingstoepassingen en centrale sturingen. De installatie is al even makkelijk, zonder extra bekabeling.  Dankzij het modulaire karakter kan je het later ook zonder problemen verder uitbreiden.

Meer weten 

Klassieke installatie

Wie niet meteen een Smart Home wil, kan een klassieke elektrische installatie ook eventueel al voorzien van drukknoppen en centrale schakelpunten of dimmers. Betrouwbaar en eenvoudig. Heb je installatieadvies nodig? Samen bekijken we je conceptidee en werken we het volledig op maat uit. Hoever onze hulp gaat, kies je zelf. Van ondersteuning over kastenbouw- en plaatsing tot configuratie.  

Meer weten Zelf een kwalitatief ventilatiesysteem C installeren? Dan is de DucoBox Focus een aanrader. Dankzij de gepatenteerde interne regelkleppen zorgt het ervoor dat vervuilde en/of vochtige lucht optimaal en automatisch wordt afgevoerd. Zo blijft de luchtkwaliteit in elke ruimte van je woning op elk moment verzekerd. De stille werking is een extra troef. Je geniet bovendien standaard 5 jaar garantie op onze zelfbouwondersteuning.

Meer weten Als je een ventilatiesysteem D wil plaatsen, vind je bij Ubbink compacte, kwalitatief hoogstaande en zeer efficiënte ventilatiesystemen met warmteterugwinning. Slimme systemen dus waarmee je zeker bent van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Door de ervaring en onze uitstekende relatie met Ubbink kunnen we zelfbouwers tot 5 jaar garantie aanbieden op de Ubbink Vigor toestellen.

Meer weten 


Zo helpen we jou verder

Het zelf doen is eenvoudig, samen met ons. Wij zorgen er voor dat jouw project tot een goed einde komt. Jij kan rekenen op onze expertise en onderstaande ondersteuning. 


Vrijblijvend gesprek voor twee uur met bespreking van je plannen.
Binnen de week stellen we jouw idee met grondplan én gedetailleerde prijzen voor.


Wij leveren jou instructiehandleidingen op maat, mét de nodige ondersteuning.


Persoonlijke assistentie op de werf indien u dat wenst.


Voorbereiding en installatie van je zekeringkast. alsook de indienststelling en afstelling van je ventilatie unit.

Wil je meer weten? Plan dan alvast een afspraak. 

Wij helpen je met plezier verder met je zelfbouwproject !

Zit u nog met vragen ? Geen probleem wij beantwoorden al uw eerste vragen hieronder. 

Wilt u toch meer weten? Maak dan zeker een afspraak. 

Voor de meeste technieken is een minimum aan handigheid al voldoende om zelf aan de slag te gaan. Kan je bijvoorbeeld een slijp- en boormachine hanteren en kan je wel overweg met handgereedschap, dan kom je al een heel eind. Onze meerwaarde? We bieden je technische ondersteuning en tips om als een ware vakman je kabels, leidingen en toebehoren te plaatsen.

Het hart van je Smart Home zit natuurlijk in je elektrische installatie. Dat betekent dat de bekabelingstopologie anders in elkaar zit dan bij een klassieke methode. Bovendien komen er meer verbindingen samen in de verdeelkast en zitten de sensoren en knoppen gekoppeld op een busbekabeling. Ingewikkeld, zeg je? Nee hoor, in de praktijk is de elektrische installatie van een Smart Home niet moeilijker dan een klassiek systeem met impulsrelais bijvoorbeeld.

Beschouw een Smart Home als de evolutie van domotica, een term die vooral staat voor het centraliseren van bedieningen en het automatiseren van eenvoudige functies. Vandaag zijn de mogelijkheden en slimme automatisaties echter veel meer dan dat: in de moderne woningen zijn ze zelfs bijna onmisbaar. Een Smart Home werkt verder wanneer jij andere dingen doet: 

 • Automatische zonwering geleid door de zonnewende & de minimale en maximale binnentemperatuur
 • Toegangscontrole (thuis en vanop een afstand)
 • Energiemanagement uitgaande van behoefte en opwekking
 • Constante regeling van je klimaathuishouding op basis van je leefgewoonten en ingestelde comfortzones
 • ... 

Kortom: slimme comfortoplossingen waarmee je zowel tijd als budget bespaart.

Het hart van je Smart Home zit natuurlijk in je elektrische installatie. Dat betekent dat de bekabelingstopologie anders in elkaar zit dan bij een klassieke methode. Bovendien komen er meer verbindingen samen in de verdeelkast en zitten de sensoren en knoppen gekoppeld op een bus bekabeling. 

Ingewikkeld, zeg je? Nee hoor, in de praktijk is de elektrische installatie van een Smart Home niet moeilijker dan een klassiek systeem met impulsrelais bijvoorbeeld. Wij ondersteunen je dan ook in de opbouw van je technieken. Geen zorgen.

Hoeveel je exact bespaart op je budget is geen exacte wetenschap. Maar de uren die je zelf investeert zijn natuurlijk uren die je niet aan een vakman hoeft uit te geven. 

Bovendien bepaal je zelf wanneer je start met de plaatsing. Je bent dus minder onderhevig aan planningen van aannemers, waardoor je de looptijd van je project verkort. Tegelijkertijd koop je bij Zelektro je materialen aan ultrascherpe prijzen aan, wat je nog een extra besparing oplevert.

Bezoek onze demowoning. Vraag een Experience tour aan en ervaar hoe een smart home er bij jou kan uitzien.

Maak een afspraak in onze showroom en ontdek de smart home zelfbouwprojecten.