9.3/10
Bekijk alle 3154 beoordelingen
Geen producten gevonden...

Niko Home Control voor traditionele bekabeling

  • Geplaatst op

De voordelen van domotica, echter zonder de problemen en werken van het breken en kappen in je woning om alles te plaatsen.

 

Domotica plaatsen, maar dan zonder ingrijpende renovaties?

 

Ontdek Niko Home Control voor traditionele bekabeling. De 100% Belgische domotica die je kan plaatsen zonder te breken of te kappen in je muren.

 

Hoe werkt het

Je vervangt de oude schakelaar door de nieuwe geconnecteerde schakelaar. Je kan kiezen tussen een enkelvoudige of tweevoudige schakelaar, een dimschakelaar of een motorbediening voor je rolluiken of screens en geschakelde stopcontacten.

Waar het verschil echter in zit is dat je deze schakelaar ook vanop afstand kan schakelen, zo kan je het lichtpunt bedienen via de Niko Home Control App op je gsm, een andere geconnecteerde schakelaar, of gewoon automatisch door een bewegingsmelder of tijdsautomatisatie!

 

Voordelen

Doordat je geen muren moet open kappen of breken bespaar je een pak werk uit. Perfect te gebruiken dus als je al reeds in de woning woont, je hebt immers geen last meer van stof tijdens de werken.

Ideaal dus om te plaatsen wanneer je een woning hebt die reeds is afgewerkt, maar waar je toch domotica wil plaatsen. Of wanneer je een gedeelte van je woning niet kan renoveren. 

 

Installatie

De geconnecteerde schakelaars passen in alle standaard inbouwdoosjes in je muur. Je vervangt simpelweg je oude schakelaar door de nieuwe geconnecteerde schakelaar of dimmer. Je gebruikt dezelfde bekabeling die er reeds zat. Op de nieuwe schakelaar sluit je dus de voedingskabel aan die van de zekeringkast komt, daarnaast sluit je de kabels aan die naar je lichtpunt gaan. 
Van zodra je de schakelaar hebt aangesloten en je de stroom terug aanzet kan je direct je lichtpunt schakelen.

 

 

 

Maak je nu echter gebruik van een wisselschakelaar voor hetzelfde lichtpunt te bedienen in een kamer? Ook hiervoor heeft Niko een oplossing, door gebruik te maken van een externe drukknop kan je aan de schakelaar ook de opdracht geven om het licht aan of uit te doen. Indien je meerdere schakelpunten wil, dan schakel je deze drukknoppen gewoon parallel aan.

 

 

De geschakelde stopcontacten werken op juist dezelfde manier. Je vervangt je oud stopcontact door het nieuwe, ze zijn immers even groot, dus geen nood om extra plaats te maken in de muur ervoor.

Dit stopcontact kan je nadien aan en uitschakelen via de app, of een geconnecteerde schakelaar, of via de ingebouwde knop op het stopcontact. Een interessante functie is echter dat je in de software ook het verbruik kan opvolgen van alle apparaten die aangesloten zijn hierop! 

Het hart van jouw installatie zit in de geconnecteerde hub

 

 

Gebruik

Jouw installatie kan je nadien volledig schakelen via de Niko Home Control App op je smartphone. Hieruit maakt het niet uit of je verbonden bent met jouw WiFi netwerk of buitenshuis bent. 

Facebook

Wat onze klanten zeggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »