9.3/10
Bekijk alle 3154 beoordelingen
Geen producten gevonden...

  • GRATIS VERZENDING VANAF 50€!
  • Voor 15h besteld Vandaag verzonden!

Niko Home Control bedienen met je stem via Google Home

  • Geplaatst op
  • Door Kim

Bedien je Niko Home Control domotica installatie met je stem door middel van de Google Home applicatie en de speakers. Nu nog gemakkelijker jouw installatie bedienen.

Jouw Niko Home Control Domotica installatie nu nog makkelijker te bedienen met je stem!

Til jouw domotica installatie naar een hoger niveau en ervaar het gebruiksgemak om Niko Home Control te gebruiken zonder ook maar 1 knop aan te raken. Sinds enkele dagen kan je immers jouw domotica installatie bedienen met je stem via Google Home. 

 

 

Momenteel tijdelijke actie:

Een volledige Niko Home Control set voor klassieke bekabeling aan een uiterst scherpe prijs en GRATIS Google Home Mini speaker

 

Complet Set voor klassieke bekabeling

 

 

Wat is Google Home?

Google Home is de merknaam van de slimme luidsprekers die ontwikkeld zijn door Google. Door middel van spraakopdrachten kan de Google Assistant koppelingen maken met interne of externe diensten en functies. Zo kon je al reeds het weerbericht opvragen voor jouw locatie, het fileoverzicht of nieuws beluisteren, een wekker of melding instellen, of vragen om jouw favoriete serie op Netflix te laten spelen op je smart TV. De Google Home applicatie en hardware hebben ook een geïntegreerde ondersteuning voor huisautomatisering of domotica.

 

De Google Home hardware

Google heeft ondertussen al enkele speakers op de markt gebracht, zo heb je de kleine Google Home Mini luidspreker, de elegante Smart speaker en de Google Home Max. Hiertegen geef jij jouw spraakopdrachten door en hoor je het antwoord van de Google Assistent.

 

Niko Home Control

Niko is een Belgische fabrikant van schakelmateriaal en domotica met een hele stevige reputatie. Sinds 10 jaar hebben ze zich ook gefocust op Domotica. Momenteel is de domotica reeds beschikaar in de Niko Home Control 2.0 versie.

 

Koppeling Niko Home Control met Google Home, praktijktest

Voordat je jouw domotica installatie kan bedienen met je stem dien je enkele stappen te overlopen.

  •  Installeer de Google Home applicatie op je gsm of tablet
  •  Koppel Niko Home Control aan de applicatie
  •  Installeer een Google Home Speaker
  •  Start met de stembediening van jouw domotica installatie!

 

De installatie van de Google Home app op je smartphone gaat redelijk vlot. De installatie verloopt intuïtief en zonder problemen.
Van zodra je de app hebt staan op je smartphone koppel je jouw Niko Home Control domotica installatie.

De Google Home app laat je kiezen uit een reeks externe leveranciers. Hierbij kan je ook Niko Home Control kiezen.
Van zodra de app via Wifi kan detecteren dat je effectief een installatie beschikbaar hebt zal deze je vragen in te loggen in je Niko Home Control account. Deze account heb je moeten opzetten bij de installatie van je domotica installatie.

Van zodra de koppeling met Niko voltooid is zal je al jouw acties, ruimtes en sferen kunnen zien in de Google Home app.

De volgende stap is de moeilijkste. Koppel de Smart Speaker aan je Google Home App.

Uit ervaring kan ik reeds zeggen dat je best de speaker en de app via hetzelfde wifi netwerk laat verbinden en je best even het 5 Ghz signaal van je router even uitgeschakeld.

Van zodra je alle installatiestappen doorlopen hebt zal je reeds kunnen communiceren met de Google Assistent via de Smart Speaker.

Op moment van dit schrijven moest ik wel nog eerst in de app alle acties even gebruiken voordat deze via stembediening kon bediend worden.

Wat wel opviel is dat de Mini speaker een hele gevoelige microfoon heeft. Je hoeft dus niet te roepen voordat je een actie kan laten uitvoeren. De tijd tussen het uitvoeren van de actie in Niko Home Control ging heel snel.

Als de speaker je commando niet goed begrepen heeft zal deze je hiervan een melding geven.

 

Bekijk hier hoe je stap voor stap de Google Home App kan koppelen aan Niko Home Control

 

Besluit Niko Home Control met Google Home

De installatie van alle componenten van Google Home verliep wat stroef. Maar uiteindelijk is dit ook in orde gekomen. Over de bediening van de domotica acties heb ik totaal geen klachten. Het commando dat je wil geven is de naam van de actie in de Niko Home Control software.

Heb je de verlichting in je woonkamer dus "lichten living" benoemt, dan kan je deze eenvoudig aanschakelen door het volgende commando te spreken: Hey Google, zet de lichten in de living aan. En een seconde later springen de lichten aan en krijg je feedback van de speaker dat de actie uitgevoerd is.

 

Kortom, een tevreden gebruiker..

 

Facebook

Wat onze klanten zeggen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »