9.3/10
Bekijk alle 3154 beoordelingen
Geen producten gevonden...

Een rookmelder kan jouw leven redden!

Heb jij al een rookmelder in huis? Op elk verdiep een rookmelder geeft jou die broodnodige tijd om jezelf en je gezin in veiligheid te brengen in het geval van rook en brand! Breng je leven niet in gevaar, een rookmelder is gemakkelijk te plaatsen.

 

 

Een goede rookmelder is essentieel in jouw woning

 

Rook is de grootste oorzaak van slachtoffers bij brand, niet de brand zelf.

 

De meeste slachtoffers vallen 's nachts, want tijdens je slaap werkt je neus niet meer. Hierdoor zal je de rook niet meer ruiken. Wanneer er een kortsluiting zou plaatsvinden en hierdoor brand zou veroorzaken ga je van de rooklucht niet wakker worden.
Doordat rookgassen ontzettend veel giftige gassen bevat, zal je heel snel bewusteloos vallen. Dit duurt niet langer dan een paar minuten.

 

Rookmelders zijn van groot levensbelang, want hoe sneller ze een brand opmerken, hoe meer tijd je hebt om jouw huis veilig te verlaten!

 

De beste plaats voor rookmelders:

  • Op elk verdiep
  • In elke slaapkamer
  • Op de vluchtweg van de slaapkamers naar buiten
  • Woonkamer
  • Wasplaats ( of andere plaats waar je wasmachine en droogkast staat ) 

 

Plaat een rookmelder vooral niet op deze plaatsen:

  • In de garage ( uitlaatgassen wagen )
  • Bij een ventilator of ventilatieopening
  • Boven een verwarming of chauffage
  • Op vochtige tochtige plaats

 

Er bestaan 2 grote soorten rookmelders, optische en thermische rookmelders

 

Optische rookmelders werken met infrarood en een lichtgevoelige cel. Als de lichtbundel tussen deze 2 verstoord is, zal de rookmelder activeren. Deze verstoring kan rook zijn, maar ook stof. Je kan dus best af en toe eens je rookmelder even schoonmaken met de stofzuigermond.

 

Thermische rookmelders werken aan de hand van een temperatuurstijging. Dit kan een snelle stijging zijn of een hoge temperatuur.
Bij een smeulende brand zal je rookmelder met optische detectie immers niet op tijd alarm geven. 

 

De combinatie van deze 2 systemen geeft je nog meer zekerheid en veiligheid, dat is ook de opzet van Gira met hun Gira Dual Q rookmelder, deze heeft beide systemen aan boord, heeft een mooi desging én is koppelbaar met andere rookmelders via kabel ( standaard ) of draadloos ( optie ). Heb je een domoticasysteem thuis, dan kan je deze via een relaismodule koppelen zodat je bij een activatie van je rookmelder jouw lichten kunt laten knipperen en een melding op je gsm ontvangen.

 

Contacteer ons gerust voor meer uitleg welke rookmelder het beste in jouw woning past of hoe je deze kan koppelen aan je domotica systeem.

 

Bekijk welke rookmelders in jouw woning past

 

Facebook

Wat onze klanten zeggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »